किसान यूनियन भानु गुट का इटौंजा थाने पर प्रदर्शन
किसान यूनियन भानु गुट का इटौंजा थाने पर प्रदर्शन

By Ashwani Kumar Dwivedi

Eid 2022: Meet the traditional sevaiyyan-makers of Lucknow
Eid 2022: Meet the traditional sevaiyyan-makers of Lucknow

By Abhishek Verma

As the world celebrates Eid, an old establishment in Lucknow makes mountains of sevaiyyan that will be carted off to kitchens where it will be the hero of meethi Eid.

As the world celebrates Eid, an old establishment in Lucknow makes mountains of sevaiyyan that will be carted off to kitchens where it will be the hero of meethi Eid.

Beat the summer heat with Auriya – a traditional dish from Jammu's Dogra community
Beat the summer heat with Auriya – a traditional dish from Jammu's Dogra community

By Shikha Jamwal

There is a heatwave alert in large tracts of India. In Dogra households of Jammu, fermented curd-potatoes and brown mustard seeds are used to prepare the cooling Auriya. Easy to cook, the traditional dish is also considered a probiotic food.

There is a heatwave alert in large tracts of India. In Dogra households of Jammu, fermented curd-potatoes and brown mustard seeds are used to prepare the cooling Auriya. Easy to cook, the traditional dish is also considered a probiotic food.

जम्मू के डोगरा समुदाय के पारंपरिक व्यंजन औरिया के साथ गर्मी को मात दें
जम्मू के डोगरा समुदाय के पारंपरिक व्यंजन औरिया के साथ गर्मी को मात दें

By Shikha Jamwal

भारत के ज्यादातर क्षेत्रों में हीटवेव का अलर्ट है। जम्मू के डोगरा घरानों में खमीरी दही-आलू और सरसों का उपयोग ठंडी औरिया तैयार करने के लिए किया जाता है। पकाने में आसान, पारंपरिक व्यंजन को प्रोबायोटिक भोजन भी माना जाता है।

भारत के ज्यादातर क्षेत्रों में हीटवेव का अलर्ट है। जम्मू के डोगरा घरानों में खमीरी दही-आलू और सरसों का उपयोग ठंडी औरिया तैयार करने के लिए किया जाता है। पकाने में आसान, पारंपरिक व्यंजन को प्रोबायोटिक भोजन भी माना जाता है।

Flower farmers watch their profits wither as a scorching summer arrives early
Flower farmers watch their profits wither as a scorching summer arrives early

By Divendra Singh

The blistering summer and heatwave have arrived early causing headaches to flower cultivators in India who say there are no takers for their flowers as the heat is stunting the size of their blooms. Scientists share tips on saving the flower crops from the heat. Details here.

The blistering summer and heatwave have arrived early causing headaches to flower cultivators in India who say there are no takers for their flowers as the heat is stunting the size of their blooms. Scientists share tips on saving the flower crops from the heat. Details here.

देश के अलग-अलग हिस्सों में बनती हैं अलग तरह की सेवइयां, आप भी इस बार बनाकर देखिए
देश के अलग-अलग हिस्सों में बनती हैं अलग तरह की सेवइयां, आप भी इस बार बनाकर देखिए

By Md Abdullah Siddiqui

साल भर इस त्योहार का इंतजार किया जाता है, कि कब ईद आएगी और कब बनेंगी सेवइयां, शायद ही कोई ऐसा होगा जिन्हें ये सेवइयां न पसंद हो। चलिए जानते हैं कि देश में कहां पर बनती है कौन सी सेवई और साथ में जानते हैं उन्हें बनाने की विधि ...

साल भर इस त्योहार का इंतजार किया जाता है, कि कब ईद आएगी और कब बनेंगी सेवइयां, शायद ही कोई ऐसा होगा जिन्हें ये सेवइयां न पसंद हो। चलिए जानते हैं कि देश में कहां पर बनती है कौन सी सेवई और साथ में जानते हैं उन्हें बनाने की विधि ...

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